Neomorf
Válasz ooooobi kommentjére
2008. okt. 18. 12:47

a hw-t nem távolítottam el, lehet ez a gond. megpróbálom
de valószínűbb a táp dolog. 400W-os mercury tápom van (gondolom ez gagyi) és a vidkártyán két tápcsatlakozó is van.
felrakok két képet, amin talán látható!
szal megpróbálom közvetlenül rákötni a tápra (eddig vinyó mellett volt) + a hw eltávolítást és meglátom mi sül ki belőle.
köszönöm az eddigi segítséget!

ooooobi
Válasz Neomorf kommentjére
2008. okt. 18. 13:09

ezzel a hutovel tuti h nem melegedesi gond, a venti tapja nyugodtan mehet winyo melle, ami a kartyaba megy az legyen egyedul

Neomorf
2008. okt. 18. 13:09

na megcsináltam, amit mondtatok - hardware eltávolítás + közvetlen tápra csatlakoztatás (más azon az ágon nincs!), de villog. mondjuk ritkábban! de villog. lehet, hogy tényleg a táp? a másik gépben egy nagyon gagyi 370W-os Trust volt, és azon ment! bár abban minden régebbi volt (alaplap stb) talán kisebb az áramigényük!? akad még vmi javaslatotok, vagy ez halot ügy?

Neomorf
2008. okt. 18. 13:10

ezzel a hutovel tuti h nem melegedesi gond, a venti tapja nyugodtan mehet winyo melle, ami a kartyaba megy az legyen egyedul

megpróbálom!

upd: nem jó! sőt, ha az egyik "ág" külön a videokártyába ment, akkor a bejelentkezés után pár másodperccel még a monitor is kikapcsolt! most megcseréltem a két ágat (egyik a videokártyába azz összes többi a másik ágon), és így is villog, bár észrevehetően ritkábban. még van itthon egy Codegen 400Wos tápom, de ahogy nézegettem a feliratokat rajtuk, talán az gyengébb még a Mercurynál is. nem tom mitévőlegyek.

ooooobi
2008. okt. 18. 13:29

egy probat meger kiprobalni a masik tappal is, kb egy kategoria mind2
ha csokkentett modban inditod a gepet akkor is ezt csinalja?

most olvastam vissza h amig nem raktal drivert nem villogott, akkor lehet csak osszeakad meg valamivel a driver, nem tudom, lehet egy friss win is raferne mar a rendszeredre

meg ha az egyik aggal el ment a kep akkor mar ott is van valami bibi, birnia kene mindkettonek

de az biztos h ha sikerul is megoldani a problemat a tapot azert lecserelnem, nem tudom mennyire regiek, de ezeknek a tapoknak az alkatreszei eleg silany minoseguek, ha 400w is van rairva, nincs ekkora teljesitmenyuk, foleg ha regiek, egy 350es fsp tap boven elbirja ezt a kartyat, meg gondolom a konfigot is (azert irom ezt a tapot mert ez a legolcsobb amit most talaltam arlistan, e deer meg hasonlo markakat hagyjuk inkabb)

regi gepemben is egy msi 6600gt figyel 350wos fspvel 1 120gigas vinyoval, 3000+ao athlon 64procival, meg egy dvd olvasoval, tvre kotve hasznalja a csalad filmnezesre, gyerekek jatekra, es stabilan megy

Neomorf
2008. okt. 18. 13:38

csökkentett módban semmi gond!

Neomorf
2008. okt. 18. 13:54

sajna a másik táppal sem jó!
az alaplap nem lehet gond? :asus p4v8x-x. vagy ennek nincs köze a tápellátáshoz?
a másik gépben, amivel ment aopen ax45-v alaplap volt. nem om melyik a jobb, illetve számít-e itt, ezért írom le.

DMANX
2008. okt. 18. 14:05

Milyen monitorod van? Nekem volt, hogy régi CRT monitor nem volt felkészülve egy új bika kártyára és ezért állandóan kifagyott, megállt, stb.
Vedd vissza a felbontást és a Hz-t, ha javul akkor a monitorod nem bírja!

Neomorf
Válasz DMANX kommentjére
2008. okt. 18. 14:07

Milyen monitorod van? Nekem volt, hogy régi CRT monitor nem volt felkészülve egy új bika kártyára és ezért állandóan kifagyott, megállt, stb.
Vedd vissza a felbontást és a Hz-t, ha javul akkor a monitorod nem bírja!

"sajnos" nem ez a gond. már próbáltam

Dom
2008. okt. 18. 19:19

Neo..., BIOS-ban az alapértelmezett VGA mód AGP, ugye? Hányszoros?

Ami még eszembe jut, az, hogy mivel először nem Eszközkezelőből szedve cserélted a karit, lehet vmi régi driver komponens csak benne ragadt és ez kavar be.

Élő ügyfélszolgálat