zoltanh
Válasz zoltanh kommentjére
2009. júl. 10. 11:33

Miben más egy Intel Pentium 4 egy Intel Dula Core-tól?

Azon kívül, hogy a magok száma az egyiken 1 a másikon meg kettő.?

wavesurfer
2009. júl. 10. 11:37

más: ha kezembe fogok egy ddr memóriát akkor honnan tudom meg , hogy DDR, DDR2 vagy DDR3 van a kezembe? Ráírva nincsen!

Máshol van rajtuk a "bevágás".

-> http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/img/ddr.jpg

zoltanh
Válasz wavesurfer kommentjére
2009. júl. 10. 11:58

Máshol van rajtuk a "bevágás".

-> http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/img/ddr.jpg

Valahogy gondoltam. SD-t DDR-től könnyebb volt megismerni :D

Köszi a képet!

attiati
Válasz atish81 kommentjére
2009. júl. 10. 12:08

egyre jobban zavar, hogy egy 450wattos táp hajtja a gépemet, miközben sokat töltenék, vagy órák hosszat dolgozok/játszok a gépen. (a lakás összes izzója együtt nem fogyaszt ennyit ha fel vannak kapcsolva)
most találtam ezt a kis méretű és nagyon barátságos áramfogyasztású cuccot, minél tovább nézegetem, annál jobban tetszik...
az lenne a kérdésem, hogy mi a "buktatója" ezeknek a kütyünek? (nem bővíthetők pl?)

Asrock ION 330: a nettopok új generációja
ASRock > Products > Nettop Series > ION 330

kb 1/8-ad wattot zabál a mostani PC-mhez képest, amit semmi izmos feladatra nem használok, csak netezni, filmezni, meg pókerre...
érdemes beruházni egy ilyenbe szerintetek?
elég egy ilyen nettop egy dual-monitoros pókermasinához?

Hülye vagyok hozzá, de az a 450 wattos táp folyamatosan max teljesítményt zabál?

Egy kisebb táp nem jó megoldás?
80e ft-ot kiadnál egy másik gépért, csak az áramfogyasztás miatt. 2 év alatt lehet behozza az árát, de addigra negyedét fogja érni az a gép. Vagy akkor a mostanit eladod?

muntib
2009. júl. 10. 12:11

Miben más egy Intel Pentium 4 egy Intel Dula Core-tól?

Azon kívül, hogy a magok száma az egyiken 1 a másikon meg kettő.?

Éppen elég különbség az, hogy kétmagos. Rengeteget számit!

zoltanh
Válasz attiati kommentjére
2009. júl. 10. 12:21

Hülye vagyok hozzá, de az a 450 wattos táp folyamatosan max teljesítményt zabál?

Egy kisebb táp nem jó megoldás?
80e ft-ot kiadnál egy másik gépért, csak az áramfogyasztás miatt. 2 év alatt lehet behozza az árát, de addigra negyedét fogja érni az a gép. Vagy akkor a mostanit eladod?

Szerintem sem megy max teljesítményen! Ha annyira kíváncsi vagy akkor vegyél egy árammérőt. Mérd 1-2 óráig úgy amikor a gépnél vagy és használod rendesen az erőforrásokat. Meg mérjél akkor is amikor csak úgy otthagyon pl egy torrentes letöltéssel. Különbözni fog a két érték szvsz (jah monitort azért hagyd bekapcsolva :) )

titcar
Válasz atish81 kommentjére
2009. júl. 10. 13:29

egyre jobban zavar, hogy egy 450wattos táp hajtja a gépemet, miközben sokat töltenék, vagy órák hosszat dolgozok/játszok a gépen. (a lakás összes izzója együtt nem fogyaszt ennyit ha fel vannak kapcsolva)
most találtam ezt a kis méretű és nagyon barátságos áramfogyasztású cuccot, minél tovább nézegetem, annál jobban tetszik...
az lenne a kérdésem, hogy mi a "buktatója" ezeknek a kütyünek? (nem bővíthetők pl?)

Asrock ION 330: a nettopok új generációja
ASRock > Products > Nettop Series > ION 330

kb 1/8-ad wattot zabál a mostani PC-mhez képest, amit semmi izmos feladatra nem használok, csak netezni, filmezni, meg pókerre...
érdemes beruházni egy ilyenbe szerintetek?
elég egy ilyen nettop egy dual-monitoros pókermasinához?

attól, hogy 450 wattos a táp, az nem azt jelenti, hogy stabilan 450 wattot fogyaszt :) (sőt a 450 wattot valószínűleg soha nem éri el)
ilyen max 20-30%al tud többet fogyasztani, mint amennyi minimálisan kellene a belsőségeknek.

atish81
2009. júl. 10. 13:33

omg, mekkora láma voltam megint, én azt hittem, hogy folyamatosan ennyit zabál ez a szörnyeteg.
na majd meglesem egy árammérővel...de ha csak 200at fogyaszt az se túl jó :) ráadásul egy ilyen kütyü sokkal kisebb és dizájnosabb...

bojanika
2009. júl. 10. 13:35

Nem, az a maximális teljesítménye. A tápra kapcsolt egyéb eszközök (cpu, vinyó, memória, videókártya, stb...) használnak valamennyit, de ez soha nem éri el a 450-et. Ha esetleg annyi cuccot raksz bele, hogy mégis, akkor... hmm, még sosem próbáltam, de vagy tönkre megy a táp vagy csak egyszerűen kikapcsol.

A monitor fogyasztása független a gépétől, amennyiben van külön tápkábel hozzá (régebben még a tápról kapta az is a naftát, de az új monitorokat már direkt kell a konektorral szexualizálni...)

attiati
Válasz bojanika kommentjére
2009. júl. 10. 13:53

aham, akkor jól gondoltam.

Atish akkor kész pénzkidobás csak az áram miatt, többet veszítesz, mint nyersz.

Mondjuk az új ongame kliens zabálja az áramot rendesen. :(

Élő ügyfélszolgálat