Póker Fórum Archívum > Szoftverek > PostgreSQL help

Godmode
2008. jún. 1. 16:07

PostgreSQL help

Ujratelepitettem a gepemet es ugyanazt a postgrest is, ami eddig fent volt es ahogy illik, csinaltam backupot az adatbazisaimrol a pgadminnal, viszont amikor probaltam a restore-t (szinten pgadminnal), akkor nem hozza letre...
Van valakinek otlete?

Godmode
Válasz Godmode kommentjére
2008. jún. 1. 16:37

Megoldodott kozben... ;)
Megkaptam a PT regkulcsot, es azzal mar tudtam rendesen restoreolni (pedig raadasul HM-es adatbazis volt)...

uzee101
2008. jún. 1. 16:43

HM-ben lehet backupot csinálni?

Godmode
Válasz uzee101 kommentjére
2008. jún. 1. 16:53

Nem, de ha elinditod a C:\Program Files\PostgreSQL\8.2\bin\pgAdmin3.exe-t (nalad persze lehet, hogy mashol van :)), majd beloginolsz, ott a Databases alatt lathatod az adatbazisaidat... Jobb klikkel elerheto a maintance, ahol tudsz tomoriteni, es lesz backup is... Sok sikert... ;)

uzee101
2008. jún. 1. 18:47

Nem, de ha elinditod a C:\Program Files\PostgreSQL\8.2\bin\pgAdmin3.exe-t (nalad persze lehet, hogy mashol van :)), majd beloginolsz, ott a Databases alatt lathatod az adatbazisaidat... Jobb klikkel elerheto a maintance, ahol tudsz tomoriteni, es lesz backup is... Sok sikert... ;)

Megvan..köszi

andree
Válasz uzee101 kommentjére
2008. júl. 1. 12:18

Volt valakinek olyan problémája, hogy a Postgresql nem tudott kapcsolódni a szerverhez? Mikor meglett a PT2, feltettem a programot, konvertáltam és működött is szépen. Majd miután újraindítottam a gépet soha többé nem tudott kapcsolódni a szerverhez. Nem is foglalkoztam vele, jó lesz az alap gondoltam. Ma az új lakásomon egy új netkapcsolattal, felraktam a PT3-at. Az telepítette a Postgresql-t importálta a handeket, működött szépen. Kikapcsoltam a gépet, és mikor újra bekapcsoltam már megint nem tud kapcsolódni az adatbázishoz. A PGadmin programban sem tudok manuálisan kapcsolódni, hiába írom be a pass-t, használom a jó PORT beállításokat, stb...
Kikapcsoltam a vírusirtót, tűzfalat, meg mindent ami akadályozhatja a kapcsolódást, több ötletem már nincsen. Akkor én ezen a gépen nem fogok újgenerációs trackert használni?

Chryss85
Válasz andree kommentjére
2008. júl. 1. 12:43

A superuser névvel/jelszóval is próbáltad?
Próbáltad már a postgreSQL re-installt? :)

andree
Válasz Chryss85 kommentjére
2008. júl. 1. 13:07

1. Nem. (Azt hol, hogyan?)
2. 5* Kb.

Chryss85
Válasz andree kommentjére
2008. júl. 1. 13:15

1. Nem. (Azt hol, hogyan?)
2. 5* Kb.

Hát amikor telepíted, akkor ugye kér egy user/pass párost először, aztán meg egy vagy két ablakkal később vmi superuser nevet/passt is kér. Én is amikor feltettem, nem fogadta el a simát, csak a superusert, de azzal simán megy.

UI: Most látom, hogy mielőtt újraindítottad volna, ment. Nem lehet, hogy a bekapcsolás után vmi miatt nem indul el a service magától? Próbáltad: Start-> Minden Program-> PostgreSQL 8.2 -> Start service menüt?

andree
Válasz Chryss85 kommentjére
2008. júl. 1. 13:21

Igen anno, mikor nem ment végigböngésztem a support fórumot, és ott is ezt mondták. Akkor sem és most sem volt hatása az eseményekre sajnos. Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan lehet az, hogy egy újraindítás kinyírja az egészet.

Élő ügyfélszolgálat