Az alapvető cél nem mindig az, hogy teljes körű, korrekt és tiszta, egyértelmű jogi szabályozás legyen, hanem sokkal inkább az, hogy hivatkozási alapja legyen a büntetésnek. Ha akarom van rajtad sapka, ha akarom nincs...
Lanszky Zolinak vannak navos cimborái. Lehet le tud szervezni egy ilyet.
Az nagyon jó lenne. Sokunknak sokat segítenie, mert eddig úgy látom a NAV sem áll igazán a helyzet magaslatán.
kíváncsi vagyok mit fognak szólni amikor pár ezer beperléssel szembesülnek majd, az állam is, a nav is, mivel a hozott rendelet vagy törvény jogilag olyan lyukas mint a titanic.
Ezt nem értem, miért nem állnak a helyzet magaslatán? Jogszabály van mindenre. Vagy te mit nem értesz pontosan?
kíváncsi vagyok mit fognak szólni amikor pár ezer beperléssel szembesülnek majd, az állam is, a nav is, mivel a hozott rendelet vagy törvény jogilag olyan lyukas mint a titanic.
Ezt kifejtenéd? Nem igazán értek az ilyesmihez:) Hol vannak hibák/lyukak a rendeletben, meg milyen alapon perelnének az emberek?
Az 1/4-ben saját magad válaszolod meg a kérdést. Egy terem soha, semmiféle nyereményigazolást nem fog neked kiállítani, te magad meg legalábbis nehezen barkácsolhatsz ilyesmit, ráadásul az nem lesz ellenőrizhető. Azon, hogy a megnyert, de még a teremben levő pénz jövedelem-e, lehet vitatkozni (szerintem nem az), de sok értelme nincs.
Ha korrektül akarsz eljárni, annyit tehetsz, hogy bankszámlára kéred ki a pénzed és onnantól kezdve az oda érkező összeg lesz a jövedelem, ennek a 90%-a pedig az adóalap. Ebbe senki nem köthet bele, ott van az utalásban, hogy kitől jött.
A 3. kérdésed butaság. Ez egyéb jövedelemnek számít, tehát biztosítási jogviszony nem jár mellé, ezt magadnak kell megvenni havi néhány ezer forintért. Mivel nyugdíjjárulékot sem fizetsz, nyugdíjad sem lesz belőle, bár ez szerintem evidens.
Egyébként ez a szabályozás után is vélhetően így fog működni. A licenszelt terem csak bankszámlára fog kifizetni és az oda érkező összeg lesz majd az ebből származó jövedelem.
Liszenszelt teremben is kell majd fizetni szjat?
Liszenszelt teremben is kell majd fizetni szjat?