Ha megengeded, akkor egy pár észrevétel. A 3bet-ed nagyon kicsi, a WTSD nagyon-nagyon magas. Ez azt jelzi, hogy nem tudsz dobni. Többet kellene 3bet-elni, mert így nem nagyon fognak kifizetni. Az agressziót se ártana növelni postflop jó szituációkban. A WWSF-ed lenne még érdekes. Illetve, hogy a kböző pozíciókban hogy teljesítesz.
Ha megengeded, akkor egy pár észrevétel. A 3bet-ed nagyon kicsi, a WTSD nagyon-nagyon magas. Ez azt jelzi, hogy nem tudsz dobni. Többet kellene 3bet-elni, mert így nem nagyon fognak kifizetni. Az agressziót se ártana növelni postflop jó szituációkban. A WWSF-ed lenne még érdekes. Illetve, hogy a kböző pozíciókban hogy teljesítesz.
[CENTER]Tervek 2011. októberre
[/CENTER]
[LEFT]
Először is a 3bet-ek: 3bet-et kezdetnek érdemes növelned BTN/CO, BB/SB. Tehát gyenge range-ek ellen érdemes elkezdened és pozícióban, ez fontos. Csak olyanok ellen, akiknek magas a f3b stat-ja. Olyan hand-ekkel, amikkel nem call-oznál preflop. Később elkezdeném BB/BTN is.
A stat-oknál egyértelmű, hogy BB-ban vagy nagy vesztő. Az SB pozitív eredmény nagyon szép!!! BB-ben fitnfold játszol, nagyon passzívan, nagyon alacsony az agressziód, szinte csak setmine-olsz gondolom és feladod, ha nem jön össze. Az viszont nagy luxus, hogy ha nem jön össze a set, akkor dobunk mindig postflop. Tehát néha checkraise-elni kell, néha donk-olni kell, vagy akár checkcall. Ez mind a flop-tól ill, az ellenféltől függ. Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy ha össze is jön a set, nem nagyon fog kifizetni egy BTN range, mivel neki gyakran semmije sem lesz. Tehát néha el is dobjuk pre 22-66 hand-eket emiatt.
SB-vel szemben jóval agresszívabb lennék. Tehát többet 3bet-elném, egy kicsit szélesebb range-el call-oznám és flop-on gyakran visszajátszanék. Azaz, bet-elünk, ha check-el, float-olhatunk (gyakran fel fogják adni a turn-ön), ill. raise-elhetünk húzóval, vagy akár air-el is megfelelő flop-on.
A postflop agresszió: fish-t nyilván nem akarunk blöffölni. Itt én mindig nézem a wtsd stat-ot (megfelelő minta kell persze). Ha a wtsd magas, akkor nem fog dobni raise-re nagy valószínűséggel.
PFR OOP check-el, ilyenkor gyakran bet-elhetünk air-el. Ha nem tudunk call-ozni, akkor érdemes raise-elni a megfelelő board-okon.
De NL5-ön azért nem vinném túlzásba a dolgot, mert nem hiszem, hogy nagy lenne a fold equity:) Fontos, hogy csak apránként építs új dolgokat a játékodba, amíg már magabiztosabban nem játszol. Nem kell holnap egyszerre felvinned a 3b stat-odat 6-7%-ra és elkezdeni raise-elni minden alkalommal. Várd ki a megfelelő lehetőséget.
Ja, és ez csak az én véleményem, mindig mérlegeld, hogy a te játékodba hogyan illeszkedhet.
Először is a 3bet-ek: 3bet-et kezdetnek érdemes növelned BTN/CO, BB/SB. Tehát gyenge range-ek ellen érdemes elkezdened és pozícióban, ez fontos. Csak olyanok ellen, akiknek magas a f3b stat-ja. Olyan hand-ekkel, amikkel nem call-oznál preflop. Később elkezdeném BB/BTN is.
A stat-oknál egyértelmű, hogy BB-ban vagy nagy vesztő. Az SB pozitív eredmény nagyon szép!!! BB-ben fitnfold játszol, nagyon passzívan, nagyon alacsony az agressziód, szinte csak setmine-olsz gondolom és feladod, ha nem jön össze. Az viszont nagy luxus, hogy ha nem jön össze a set, akkor dobunk mindig postflop. Tehát néha checkraise-elni kell, néha donk-olni kell, vagy akár checkcall. Ez mind a flop-tól ill, az ellenféltől függ. Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy ha össze is jön a set, nem nagyon fog kifizetni egy BTN range, mivel neki gyakran semmije sem lesz. Tehát néha el is dobjuk pre 22-66 hand-eket emiatt.
SB-vel szemben jóval agresszívabb lennék. Tehát többet 3bet-elném, egy kicsit szélesebb range-el call-oznám és flop-on gyakran visszajátszanék. Azaz, bet-elünk, ha check-el, float-olhatunk (gyakran fel fogják adni a turn-ön), ill. raise-elhetünk húzóval, vagy akár air-el is megfelelő flop-on.
A postflop agresszió: fish-t nyilván nem akarunk blöffölni. Itt én mindig nézem a wtsd stat-ot (megfelelő minta kell persze). Ha a wtsd magas, akkor nem fog dobni raise-re nagy valószínűséggel.
PFR OOP check-el, ilyenkor gyakran bet-elhetünk air-el. Ha nem tudunk call-ozni, akkor érdemes raise-elni a megfelelő board-okon.
De NL5-ön azért nem vinném túlzásba a dolgot, mert nem hiszem, hogy nagy lenne a fold equity:) Fontos, hogy csak apránként építs új dolgokat a játékodba, amíg már magabiztosabban nem játszol. Nem kell holnap egyszerre felvinned a 3b stat-odat 6-7%-ra és elkezdeni raise-elni minden alkalommal. Várd ki a megfelelő lehetőséget.
Ja, és ez csak az én véleményem, mindig mérlegeld, hogy a te játékodba hogyan illeszkedhet.
Egyelőre a konkrét eredmények nem igazolják az optimizmusomat, de igyekszem megőrizni a hitemet. Fontos lenne a havi célokat elérni, nyert összegtől függetlenül is!
Hihetetlen nagy a bizonyítási vágy bennem póker ügyileg. Fogalmam sincs miből táplálkozik. Talán még soha, semmilyen témában nem volt bennem ekkora a belső kényszer arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes valójában.
Végre sikerült egy olyan CG session-t játszani, ami kedvemre való. Fegyelmezett tudtam maradni, nem kapkodtam, gondolkodtam. WTSD%-ot ma alacsonyabban tudtam tartani, 26,4 lett. A 3Bet%-on pedig emelni tudtam 5,8-ig. Fogtam két blöfföt is. Az egyik tényleg az volt, a másik "showdown képes" lapok blöffbe fordítása, csak aki elkövette, biztos nem tudott róla, hogy mi volt az, amit csinált.
1.
PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
UTG ($5.70)
MP ($5.29)
Hero (CO) ($7.16)
Button ($2.52)
SB ($5)
BB ($5.93)
Preflop: Hero is CO with 9, 9
UTG bets $0.15, 1 fold, Hero calls $0.15, Button calls $0.15, 2 folds
Flop: ($0.52) 10, 4, 8 (3 players)
UTG bets $0.40, Hero calls $0.40, 1 fold
Turn: ($1.32) 7 (2 players)
UTG checks, Hero checks
River: ($1.32) 3 (2 players)
UTG bets $0.76, Hero calls $0.76
Total pot: $2.84 | Rake: $0.13
Results:
UTG had A, J (high card, Ace).
Hero had 9, 9 (one pair, nines).
2.
PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (5 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Hero (MP) ($5.27)
Button ($12.33)
SB ($3.01)
BB ($2.47)
UTG ($3.87)
Preflop: Hero is MP with J, K
1 fold, Hero bets $0.15, 2 folds, BB calls $0.10
Flop: ($0.32) 8, J, 6 (2 players)
BB bets $2.32 (All-In), Hero calls $2.32
Turn: ($4.96) Q (2 players, 1 all-in)
River: ($4.96) 9 (2 players, 1 all-in)
Total pot: $4.96 | Rake: $0.24
Results:
BB had 6, 2 (one pair, sixes).
Hero had J, K (one pair, Jacks).
Drága Nagyikám, nagyon hiányzol!
Ma 5 hónapja, hogy a PS-en játszom, előtte a UB-n daráltam a partikat. A UB-s roll-ommal még mindig nem tudom, mi lesz. Nem egy óriási összegről van szó, de sokat dolgoztam érte. Május végén kikértem, azóta semmi sem történt. Lassan teljesen lemondhatok róla.
Hiányzik a játék. Utazás miatt három nap kimaradt. Vasárnap délután már erősebben eszembe jutott a póker, de nagyon későn értem haza, nem lett volna már +EV a játék. Ma délután újra asztalhoz ülök, de előtte az oktató videó nézést szeretném folytatni. Remélem nem Relaxa módszer lesz belőle, és nem alszom be közben. Volt már olyan korábban, hogy megesett ilyesmi. :rolleyes:
"Mindenkinek magának kell megtalálnia a saját útját - ebben biztos vagyok. Egyes utak látványosak, mások csöndesek és békések - ki tudná megmondani, melyik a fontosabb?"
Sir Edmund Hillary