Póker Fórum Archívum > Új tagok bemutatkozása > RegGeri a +EV nyomában (SH)

mr. salvataggio
Válasz RegGeri kommentjére
2011. szept. 30. 23:13

Ha megengeded, akkor egy pár észrevétel. A 3bet-ed nagyon kicsi, a WTSD nagyon-nagyon magas. Ez azt jelzi, hogy nem tudsz dobni. Többet kellene 3bet-elni, mert így nem nagyon fognak kifizetni. Az agressziót se ártana növelni postflop jó szituációkban. A WWSF-ed lenne még érdekes. Illetve, hogy a kböző pozíciókban hogy teljesítesz.

RegGeri
Válasz mr. salvataggio kommentjére
2011. okt. 1. 8:44

Ha megengeded, akkor egy pár észrevétel. A 3bet-ed nagyon kicsi, a WTSD nagyon-nagyon magas. Ez azt jelzi, hogy nem tudsz dobni. Többet kellene 3bet-elni, mert így nem nagyon fognak kifizetni. Az agressziót se ártana növelni postflop jó szituációkban. A WWSF-ed lenne még érdekes. Illetve, hogy a kböző pozíciókban hogy teljesítesz.

Köszönöm az észrevételeket, kimondottan örülök az építő kritikának! A WTSD% csökkentését, illetve a 3Bet növelést nem látom elérhetetlen célnak, azokon dolgozni fogok. A postflop agresszió növeléshez nem látom pontosan, hogy lehetne hozzákezdeni, mik azok a standard szituációk, ahol elszalasztom a lehetőséget. Legyártottam a szeptember havi, pozíciókra vonatkozó táblázatot:

RegGeri
2011. okt. 1. 13:44

[CENTER]Tervek 2011. októberre
[/CENTER]

[LEFT]

[*]Hand: 20'000
    [*]3Bet% növelése, elsősorban CO/BTN pozíciókban: 5-6%
    [*]WTSD% jelentős csökkentése: 25-27%
    [*]Könyv: Easy Game Volume II.
    [*]Videó: From the Ground Up 1-6.
[/LEFT]

mr. salvataggio
2011. okt. 1. 16:29

Először is a 3bet-ek: 3bet-et kezdetnek érdemes növelned BTN/CO, BB/SB. Tehát gyenge range-ek ellen érdemes elkezdened és pozícióban, ez fontos. Csak olyanok ellen, akiknek magas a f3b stat-ja. Olyan hand-ekkel, amikkel nem call-oznál preflop. Később elkezdeném BB/BTN is.

A stat-oknál egyértelmű, hogy BB-ban vagy nagy vesztő. Az SB pozitív eredmény nagyon szép!!! BB-ben fitnfold játszol, nagyon passzívan, nagyon alacsony az agressziód, szinte csak setmine-olsz gondolom és feladod, ha nem jön össze. Az viszont nagy luxus, hogy ha nem jön össze a set, akkor dobunk mindig postflop. Tehát néha checkraise-elni kell, néha donk-olni kell, vagy akár checkcall. Ez mind a flop-tól ill, az ellenféltől függ. Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy ha össze is jön a set, nem nagyon fog kifizetni egy BTN range, mivel neki gyakran semmije sem lesz. Tehát néha el is dobjuk pre 22-66 hand-eket emiatt.

SB-vel szemben jóval agresszívabb lennék. Tehát többet 3bet-elném, egy kicsit szélesebb range-el call-oznám és flop-on gyakran visszajátszanék. Azaz, bet-elünk, ha check-el, float-olhatunk (gyakran fel fogják adni a turn-ön), ill. raise-elhetünk húzóval, vagy akár air-el is megfelelő flop-on.

A postflop agresszió: fish-t nyilván nem akarunk blöffölni. Itt én mindig nézem a wtsd stat-ot (megfelelő minta kell persze). Ha a wtsd magas, akkor nem fog dobni raise-re nagy valószínűséggel.
PFR OOP check-el, ilyenkor gyakran bet-elhetünk air-el. Ha nem tudunk call-ozni, akkor érdemes raise-elni a megfelelő board-okon.

De NL5-ön azért nem vinném túlzásba a dolgot, mert nem hiszem, hogy nagy lenne a fold equity:) Fontos, hogy csak apránként építs új dolgokat a játékodba, amíg már magabiztosabban nem játszol. Nem kell holnap egyszerre felvinned a 3b stat-odat 6-7%-ra és elkezdeni raise-elni minden alkalommal. Várd ki a megfelelő lehetőséget.
Ja, és ez csak az én véleményem, mindig mérlegeld, hogy a te játékodba hogyan illeszkedhet.

RegGeri
Válasz mr. salvataggio kommentjére
2011. okt. 3. 14:52

Először is a 3bet-ek: 3bet-et kezdetnek érdemes növelned BTN/CO, BB/SB. Tehát gyenge range-ek ellen érdemes elkezdened és pozícióban, ez fontos. Csak olyanok ellen, akiknek magas a f3b stat-ja. Olyan hand-ekkel, amikkel nem call-oznál preflop. Később elkezdeném BB/BTN is.

A stat-oknál egyértelmű, hogy BB-ban vagy nagy vesztő. Az SB pozitív eredmény nagyon szép!!! BB-ben fitnfold játszol, nagyon passzívan, nagyon alacsony az agressziód, szinte csak setmine-olsz gondolom és feladod, ha nem jön össze. Az viszont nagy luxus, hogy ha nem jön össze a set, akkor dobunk mindig postflop. Tehát néha checkraise-elni kell, néha donk-olni kell, vagy akár checkcall. Ez mind a flop-tól ill, az ellenféltől függ. Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy ha össze is jön a set, nem nagyon fog kifizetni egy BTN range, mivel neki gyakran semmije sem lesz. Tehát néha el is dobjuk pre 22-66 hand-eket emiatt.

SB-vel szemben jóval agresszívabb lennék. Tehát többet 3bet-elném, egy kicsit szélesebb range-el call-oznám és flop-on gyakran visszajátszanék. Azaz, bet-elünk, ha check-el, float-olhatunk (gyakran fel fogják adni a turn-ön), ill. raise-elhetünk húzóval, vagy akár air-el is megfelelő flop-on.

A postflop agresszió: fish-t nyilván nem akarunk blöffölni. Itt én mindig nézem a wtsd stat-ot (megfelelő minta kell persze). Ha a wtsd magas, akkor nem fog dobni raise-re nagy valószínűséggel.
PFR OOP check-el, ilyenkor gyakran bet-elhetünk air-el. Ha nem tudunk call-ozni, akkor érdemes raise-elni a megfelelő board-okon.

De NL5-ön azért nem vinném túlzásba a dolgot, mert nem hiszem, hogy nagy lenne a fold equity:) Fontos, hogy csak apránként építs új dolgokat a játékodba, amíg már magabiztosabban nem játszol. Nem kell holnap egyszerre felvinned a 3b stat-odat 6-7%-ra és elkezdeni raise-elni minden alkalommal. Várd ki a megfelelő lehetőséget.
Ja, és ez csak az én véleményem, mindig mérlegeld, hogy a te játékodba hogyan illeszkedhet.

Nagyon köszönöm a tanácsokat! Már a tegnap esti session-öm során is fokozottan figyeltem a leírtakra, főleg a BB veszteségek csökkentésére, és a 3Bet lehetőségek felismerésére fókuszáltam. Kezdem jobban megérteni a 3Bet-ek jelentőségét, gondolok itt a póker Sklansky féle alaptételének megértésére is.

Írtad az NL5 fold equity-t. Ez egy igen fájó pont számomra, mert a fold equity csak erősen csökkent mértékben van jelen a limiten. Ugyan törekszem a technikailag, matematikailag helyes játékra, de NL5-ön nem feltétlenül ez az optimális. Sebaj, abban bízom, hogy a magasabb limiteken majd megtérül a munkabefektetés!

RegGeri
2011. okt. 5. 11:12

Egyelőre a konkrét eredmények nem igazolják az optimizmusomat, de igyekszem megőrizni a hitemet. Fontos lenne a havi célokat elérni, nyert összegtől függetlenül is!
Hihetetlen nagy a bizonyítási vágy bennem póker ügyileg. Fogalmam sincs miből táplálkozik. Talán még soha, semmilyen témában nem volt bennem ekkora a belső kényszer arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes valójában.

RegGeri
2011. okt. 5. 20:09

Végre sikerült egy olyan CG session-t játszani, ami kedvemre való. Fegyelmezett tudtam maradni, nem kapkodtam, gondolkodtam. WTSD%-ot ma alacsonyabban tudtam tartani, 26,4 lett. A 3Bet%-on pedig emelni tudtam 5,8-ig. Fogtam két blöfföt is. Az egyik tényleg az volt, a másik "showdown képes" lapok blöffbe fordítása, csak aki elkövette, biztos nem tudott róla, hogy mi volt az, amit csinált.

1.
PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG ($5.70)
MP ($5.29)
Hero (CO) ($7.16)
Button ($2.52)
SB ($5)
BB ($5.93)

Preflop: Hero is CO with 9Image, 9Image
UTG bets $0.15, 1 fold, Hero calls $0.15, Button calls $0.15, 2 folds

Flop: ($0.52) 10Image, 4Image, 8Image (3 players)
UTG bets $0.40, Hero calls $0.40, 1 fold

Turn: ($1.32) 7Image (2 players)
UTG checks, Hero checks

River: ($1.32) 3Image (2 players)
UTG bets $0.76, Hero calls $0.76

Total pot: $2.84 | Rake: $0.13

Results:
UTG had AImage, JImage (high card, Ace).
Hero had 9Image, 9Image (one pair, nines).

2.
PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (5 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (MP) ($5.27)
Button ($12.33)
SB ($3.01)
BB ($2.47)
UTG ($3.87)

Preflop: Hero is MP with JImage, KImage
1 fold, Hero bets $0.15, 2 folds, BB calls $0.10

Flop: ($0.32) 8Image, JImage, 6Image (2 players)
BB bets $2.32 (All-In), Hero calls $2.32

Turn: ($4.96) QImage (2 players, 1 all-in)

River: ($4.96) 9Image (2 players, 1 all-in)

Total pot: $4.96 | Rake: $0.24

Results:
BB had 6Image, 2Image (one pair, sixes).
Hero had JImage, KImage (one pair, Jacks).

Drága Nagyikám, nagyon hiányzol!

RegGeri
2011. okt. 6. 10:54

Ma 5 hónapja, hogy a PS-en játszom, előtte a UB-n daráltam a partikat. A UB-s roll-ommal még mindig nem tudom, mi lesz. Nem egy óriási összegről van szó, de sokat dolgoztam érte. Május végén kikértem, azóta semmi sem történt. Lassan teljesen lemondhatok róla.

RegGeri
2011. okt. 10. 8:24

Hiányzik a játék. Utazás miatt három nap kimaradt. Vasárnap délután már erősebben eszembe jutott a póker, de nagyon későn értem haza, nem lett volna már +EV a játék. Ma délután újra asztalhoz ülök, de előtte az oktató videó nézést szeretném folytatni. Remélem nem Relaxa módszer lesz belőle, és nem alszom be közben. Volt már olyan korábban, hogy megesett ilyesmi. :rolleyes:

RegGeri
2011. okt. 10. 10:43

"Mindenkinek magának kell megtalálnia a saját útját - ebben biztos vagyok. Egyes utak látványosak, mások csöndesek és békések - ki tudná megmondani, melyik a fontosabb?"

Sir Edmund Hillary

Élő ügyfélszolgálat