-Hol vagy, Dan?
-ltt.
-Ez mikor történik?
-Most.
-És te mi vagy?
-Ez a pillanat.
A békés harcos útja c. filmet, ajánlom mindenkinek.
Néha azért sikerül utolérni EV urat, íme néhány mai példa:
AK vs. AQ
AA vs. QQ
KK vs. 68s
Jó napot kívánok! :D
PokerStars No-Limit Hold'em, $0.05 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Button ($5)
SB ($0.57)
Hero (BB) ($6.60)
UTG ($5)
MP ($6.08)
CO ($6.79)
Preflop: Hero is BB with A, A
1 fold, MP bets $0.15, CO raises to $0.45, 2 folds, Hero raises to $6.60 (All-In), 1 fold, CO calls $6.15
Flop: ($13.37) J, A, A (2 players, 1 all-in)
Turn: ($13.37) Q (2 players, 1 all-in)
River: ($13.37) 4 (2 players, 1 all-in)
Total pot: $13.37 | Rake: $0.66
Results:
Hero had A, A (four of a kind, Aces).
CO mucked K, K (two pair, Aces and Kings).
Outcome: Hero won $12.71
Ezt én most kőbe vésem:
"Ahogy valaki már akadémián (asszem Epiman) lerirta: A jobb nyerő játékosok bet/foldolnak olyan szituban ahol a gyengébb breakeven regulárok ch/calloznak.
Gondolj bele, majdnem mindegy hogy hogyan alakult a board, számodra csak az a lényeges hogy van-e elég rosszabb lap ami calloz egy betet, továbbá hogy mekkora a valsége annak hogy ellenfeled egy betre blöffölni mer. Ha van elég rosszabb lap akkor betelni kell ha nincs, akkor ch/fold vagy ch/call ha úgy gondoljuk blöffölhet elégszer."
MRJ
Rég írtam, zajlottak a dolgos grinder hétköznapok. Az NL5 SH készpénzes játékban már nagy mintán nyerő vagyok. Az utolsó 20K hand estében (ha a HM jól számolja) 4 fölötti a bb/100-am, illetve EV bb/100-am. A leírtak ellenére nagyon lassan gyűlik a bankroll, az NL10-re még mindig nem elég. Nyomom tovább a gázpedált, elég jó a jelenlegi póker motivációs szintem, igyekszem felfelé lépkedni a limit létrán.
Régebben azt olvastam valahol, hogy a PokerStars egy nagy reg temető. Ez a mondat gyakran eszembe jut mostanában. Változatlanul az a tervem, hogy december végén átviszem a rollomat egy másik terembe, és januárban már ott pörgetem a handeket és játszok ki valami jóféle bónuszt. Ötleteket szívesen veszek, mit ajánlotok, hova menjek bankrollt építeni?
A pókerrel kapcsolatos terveim az alábbiak az elkövetkező hónapokra:
Kellemes ünnepeket kívánok minden Akadémiásnak!
Bye-bye PS
Május elejétől játszottam a PS-en, mostanra besokalltam, ezért ma megtörtént a cashout. A cél a bankroll építése volt, de lényegében nem sokat haladtam vele. Az NL10 limitet másodszorra sem sikerült bevennem, ez eléggé megviselt. Idén már nem is játszom többet.
Januárban új helyen folytatom, de még nem döntöttem el melyik site lesz a kiválasztott. Ötleteket változatlanul szívesen veszek!
Január, február, itt a nyár
Januárban nem pókerezek, igyekszem a fókuszt inkább a szakdolgozatom írására irányítani. Le kell tolni, mert különben kidobott pénz volt a tandíj és kidobott idő, amit az iskolába, tanulásba fektettem.
Mi tagadás, nagyon hiányzik a póker, de egyelőre még tartom magam. Remélem ez a kis kihagyás inkább előnyömre válik, beérik végre a tudásom, és uralni tudom a CG asztalokat! ;)
Kitartás:)