no offense, csak a számok kedvéért. vegyük Grinder Jóskát, aki átlag 300k/hó keres pókerrel. HA alkalmazott lenne és HA nettó 300k-t keresne, akkor abban az esetben cirka 300k-tól esik el az állam.
de egy másik szemszögből: Grinder Jóska és Alkalmazott Béla is havi 300k nettót "visz haza", mindketten u.akkora összegből gazdálkodnak, mégis, kivel jár jobban az állam? és ha Grinder Jóska köv. évben 400kt keres pókerrel, Alkalmazott Béla viszont még mindig csak 300k-t, akkor kivel jár jobban az állam? mindketten minden egyes termék után "adót fizetnek", autóvásárlásnál reg. adót, stb.
do the math.
Elég vicces párszáz grinder adózásáról vitatkozni, mikor a ******ok körében 85%os a munkanélküliség(ami alsó hangon 150K+ ember kb), és milliárdokat nyúlnak le állami szinten a politikusok.
Elég vicces párszáz grinder adózásáról vitatkozni, mikor a ******ok körében 85%os a munkanélküliség, és milliárdokat nyúlnak le állami szinten a politikusok.
This...
Havonta összességében csak cash gamen 200 ezer dollár fölötti összeget buknak ki a magyar játékosok az országból. Az sng, és Mtt adatok nincsenek benne de közel hasonló összegről lehet szó...
Magyarul, ha nem lenne online poker az országban, havi ekkora összeggel több maradna a magyar emberek zsebében, amit elkölthetnének különféle termékekre, és fizetnének Áfát stb.
És most nem az onlinepoker ellen beszélek, csak a nyers valóságról.
Ha már én is úgy érzem sok a hosszú komment egy topicban, akkor ott gond van...
szerintem nem fogalmaztam elég érthetően. én azt mondtam, hogy jelenleg, ha valaki aki munkát vállal és be van jelentve valamint 300k nettót keres ott nagyjából az ÁLLAM ELESIK
(és itt nem gondoltál bele abba amit titcar írt, hogy ugyebár ebbe a munkáltató is bele kell hogy szálljon, tehát ő pénztől esik el - viszont ha nem lenne alkalmazottja még több pénztől esne el, ne fűzzük tovább - de szerintem ez elég egyértelmű)
300k HUF-tól. de egy pontos példa:
Bruttó havi munkabér:550.000 Ft
Nettó havi munkabér:360.250 Ft
Összesen havonta az államnak fizetendő:346.500 Ft
vagy kárpitos júlia (nem tudom ki vette észre Julia Carpenter-t? :D )
Bruttó havi munkabér:114.000 Ft
Nettó havi munkabér:74.670 Ft
Összesen havonta az államnak fizetendő:71.820 Ft
én nem szerettem volna belefolyni semmilyen onlinepókeradózásba, meg kinek mekkora az esélye xy keresetre, mennyi az átlagkereset, stb. ez szerintem nem tartozik SZOROSAN ahhoz, amit én próbáltam mutatni.
csak annyit szerettem volna mondani - egy előző kommentre reagálva -, hogy az ÁLLAM kurv*ra jobban örül a minimálbéres dolgozónak mint egy póker pronak. de a munkanélkülinél sokkal hasznosabb neki is ez tény.
Pókergrinderek azokból lesznek, akik nem találnak munkát
Én pókerezek is meg dolgozok is, tehát ha elköltöznék az országból, akkor kb huszan éhenhalnának, akiket én tartok el! Nyomasztó ez a felelősség!