Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Minden más > Minden, ami síelés...

medgypeti
Válasz water2 kommentjére
2008. jan. 11. 16:18

Én holnap indulok Folgaridába, 1hétre.Fényképes élménybeszámolót is gondoltam, hogy csinálok, ha érdekel valakit.Van 1 kis hőemelkedésem, remélem nem lesz belőle komolyabb baj...:cool:

kanrich_
Válasz medgypeti kommentjére
2008. jan. 11. 18:59

Engem spec nagyon is érdekelne! Csinálj minél több képet és tedd majd fel! Várjuk a beszámolót és jó síelést!

spirited
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. jan. 11. 19:38

Naná, hogy érdekel, feltétlenül tedd majd fel a képeket. Jó utat!

spirited
Válasz spirited kommentjére
2008. jan. 11. 21:46

Így is lehet sielni és még hegyek se kellenek hozzá:

http://videa.hu/main.php?page=play&v=yD6eaIRNZP6qZ8Lt

bojanika
Válasz spirited kommentjére
2008. jan. 15. 10:27

Úgy tűnik az idei szezonban végre sikerül annyit síelni, amennyit szeretnék. Február elejéig két túra már "tuti":

4 nap Mariazell-ben haverokkal jövő héten, majd február elején 8 nap Pra Loup-ban egyéni síoktatóval... ;)

Hogy utána mi alakul, azt egyelőre nem is sejtem. :D

kanrich_
Válasz bojanika kommentjére
2008. jan. 15. 11:05

Úgy tűnik az idei szezonban végre sikerül annyit síelni, amennyit szeretnék. Február elejéig két túra már "tuti":

4 nap Mariazell-ben haverokkal jövő héten, majd február elején 8 nap Pra Loup-ban egyéni síoktatóval... ;)

Hogy utána mi alakul, azt egyelőre nem is sejtem. :D

Ez frankón hangzik! :) Mi is most megyünk want2push-sal Jasnára az egyetemi bagázs-zsal (ezt meg hogy kell írni vajon? - bagázzsal) 3 napra! Már alig várom! Előre látom, hogy want2 versenyezni akar majd, én meg direkt hagyom majd magam :D

kanrich_
2008. jan. 23. 20:10

Én holnap indulok Folgaridába, 1hétre.Fényképes élménybeszámolót is gondoltam, hogy csinálok, ha érdekel valakit.Van 1 kis hőemelkedésem, remélem nem lesz belőle komolyabb baj...:cool:

Milyen volt a síelés medgypeti? Nem tettél fel képeket!

Mi tegnap éjjel érkeztünk haza Jasnáról, néhány szó a tapasztalatokról:

-igazi bad beat-et szenvedtünk el, mert olyan pályára mentünk, ami a régióban szinte egyetlenként kimaradt a nagy havazásokból --> csak a hóágyúzott pályák mentek, a pályákat összekötő ösvényeken csak foltokban volt hó, volt hely, ahol a kövektől szikrázott a lécek/boardok alja...
-bad beat volt az is, hogy az alatt a 3 nap alatt, amikor ott voltunk, meleg rekordok dőltek meg, a pályán 1600 méter magasságban is 6 fok volt, a hó tiszta latyak, 10kor a pályák tiszta buckásak voltak és nehezen síelhetők
-a bad beat kiteljesedéseként utolsó nap 3-kor elkezdett izomból havazni, csak azért hogy megmutassa, akkor tud esni, mikor már nem leszünk ott :), és hogy a hazautat megnehezítse

-270km út Budapestről, viszonylag gyorsan teljesíthető, de Semmering még így is fele annyi idő alatt
-A szlovákok számomra érthetetlen módon a pályára "kiváló hóviszonyokat" írtak ki, sajnos mi nem ezt tapasztaltuk
-A szlovákok a pálya hivatalos honlapjára azt írják ki, hogy a 3 napos síbérlet ára megegyezik a 2 naposéval (1490 Sk), pedig rohadtul nem, a helyszínen egész más a helyzet, kiderül, hogy a 3 napos bérlet ára 2250 Sk, a különbség durván 5-6ezer forint. Nem gond, de akkor miért ezt írják ki a honlapra és miért ezt mondják még az utazási irodákban is???
-A pálya honlapján szombaton a következő előrejelzést írják ki vasárnapra: +6fok - snowing --> plusz 6 fok és havazás? Ez nekem nem jön ki sehogy sem, de lehet hogy csodák vannak. Tényleg 6 fok volt, de fizikai ismereteim nem hagytak cserben, az eső esett és nem a hó.
-A fogadóban sem angolul, sem németül, sem franciául, sem románul nem beszélt senki, persze máshol, nagyobb szállodákban, vendégházakban biztosan más a helyzet.
-a hütték még mindig nagyon baráti áron adják a sört és az ételt, különösen Ausztriához, Olaszországhoz képest! A szállás és a pályabérlet viszont már alig-alig olcsóbb, ha olcsóbb egyáltalán...

Egyébként persze nem volt gond, mert w2p, dzsairosz és a többiek gondoskodtak a mókáról és kacagásról :D

medgypeti, várom a beszámolódat!

medgypeti
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. jan. 23. 20:56

medgypeti, várom a beszámolódat!

Holnap meglesz, barátnőmnél voltak a képek aztán elfelejtettem elhozni.

medgypeti
2008. jan. 24. 19:31

Folgaridai beszámoló

Na szóval egy kis élménybeszámoló a síelésünkről.
Január 12-én indultunk 9 óra körül Mosonmagyaróvárról, barátnőmmel és családjával, illetve egy másik 4 fős családdal(Előző nap sikeresen meglett az adójog vizsgám:D) Az út innen kb.800km, Ausztrián, Németországon keresztül, a Brenner-hágón át. Az úticélunk immáron harmadszor, Folgarida nevű helység volt ami nem messze fekszik Trentotól, a Val di Soleban, a nap völgyében. A síeléssel foglalkozó oldalakon „Folgarida, Marilleva”-nak van említve, tulajdonképpen két egymás mellett fekvő síparadicsomról van szó. A szállásunk(Residence St.Hubertus) a falu legmagasabb részén fekszik, pontosan 1400méteren, közvetlenül a pálya mellett. Ez tulajdonképpen egy apartmanház, mi egy 4 fősben laktunk. Nem mondhatni túl tágasnak, de végülis elég jól elfértünk.A konyhában volt két a szekrényből kinyitható ágy, illetve volt még egy hálószoba. A tisztaságra nem lehetett panasz. Az úton szakadó eső volt, mire megérkeztünk ez átcsapott havazásba. Sajnos mi elfelejtettük elhozni a hóláncunkat, úgyhogy a legutolsó 200méteren nem sikerült felmennünk a hegyre, de 1 hólánccal végülis sikerült felvinnünk mindkét autót.
A bérletekről:
A napijegy 28euro, mi a 6 napos bérletet vettünk, olyat amely tartalmaz két napi síelést Madonna di Campiglio sípályáin is. Itt szokott amúgy a Ferrari F1 csapata síelni, nagyon jó pályák vannak, érdemes átmenni. Közvetlen lift és pályaösszeköttetésben van Folgaridával, úgyhogy könnyedén, mintegy 20 perc alatt át lehet jutni ide és így 120km-nyi pályán síelhetünk. A kombinált bérlet így 150euroba került fejenként. Lehetőség van Superskirama Skipass bérletet is vásárolni, amellyel a környék összes sípályáját igénybe vehetjük(de ezekhez autóval vagy busszal kell eljutni)
A havazás aztán folytatódott tovább egész éjszaka, így az első nap buckásak voltak a pályák eléggé, és így a síelés sem volt igazán élvezhető. Második nap már kellemesebbek voltak a pályák, az idő viszont elég hideg és ködös volt. 3.nap mentünk át Madonnára itt kegyetlen idő fogadott minket a csúcson havazás és sűrű köd volt. Nem is töltöttünk fenn túl sok időt, lejöttünk a csúcsról és visszasíeltünk Folgaridába. Az utolsó két nap viszont már megfelelő volt az időjárás szép napsütés, és nagyon jó pályák voltak.
Az árak elég magasak a hüttékben, egy korsó sörért 4,5!!!eurot kérnek el, egy forró csoki(ami mellesleg marha finom) 3 euroba kerül. Enni sem nagyon lehet 12-15 euro alatt, egy adag sültkrumpli 5euro.
Angolul mindenhol beszélnek, ha nem is túl magas szinten, de meg lehet értetni magunkat.
A felvonók nagyon jó minőségűek, nem lehet rá panasz. FM-n 4 kabinos felvonó működik, amiből az egyiket idén építették. Csákányos felvonó csak nagyon kevés van. Sok pálya van kezdőknek, tele van síelni tanuló gyerekekkel 3-4 évesen már nagyon komolyan viszik őket.
Nagyon jól éreztük magunkat, a rossz időjárás ellenére is jól sikerült a síelés.
Hát most ennyi jutott eszembeJ

Bérletárak:http://www.ski.it/upload/files/listino_2008_I_web.pdf
Térkép Folgarida-Marilleva:http://www.ski.it/upload/files/mappa_07-08_FM.pdf

medgypeti
2008. jan. 24. 19:43
Élő ügyfélszolgálat