Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Minden más > Minden, ami síelés...

bojanika
Válasz kanrich_ kommentjére
2009. febr. 1. 16:59

Ez a topik pedig, ha most el is fog talán süllyedni sajnos egy időre, november tájékán remélem újra életre kap majd!

Hmm... tényleg így történt, bár a novemberi feltámadás elmaradt. :(

Tehát várjuk mindenkinek a véleményét, beszámolóját, tapasztalatait síelés ügyben.
Én nem rég 5 napot síeltem Tauplitz pályáin, nos remek élmény volt. A pályák szenzációsak, s szerencsére az időjárásra sem lehetett sok panaszunk, így nagyon valószínű, hogy visszatérek még.
Hamarosan bővebb beszámoló a blogomban (talán ma este?).
Februárban a Mátrában fogom riogatni a lassan csúszókat (gyakorlatilag mindenkit :) ), majd március elején Hochkar meghódítása következik.

medgypeti
Válasz bojanika kommentjére
2009. febr. 1. 17:30

Hmm... tényleg így történt, bár a novemberi feltámadás elmaradt. :(

Tehát várjuk mindenkinek a véleményét, beszámolóját, tapasztalatait síelés ügyben.
Én nem rég 5 napot síeltem Tauplitz pályáin, nos remek élmény volt. A pályák szenzációsak, s szerencsére az időjárásra sem lehetett sok panaszunk, így nagyon valószínű, hogy visszatérek még.
Hamarosan bővebb beszámoló a blogomban (talán ma este?).
Februárban a Mátrában fogom riogatni a lassan csúszókat (gyakorlatilag mindenkit :) ), majd március elején Hochkar meghódítása következik.

Mi lesz a közös pókeres síeléssel?

bojanika
Válasz medgypeti kommentjére
2009. febr. 1. 21:52

Mi lesz a közös pókeres síeléssel?

Én ma kaptam egy nagyon kedvező ajánlatot, így január elején ugye Hochkar (kollégákkal), ezzel viszont nagyjából kimerítem a síelésre szánt szabadságot... Így sajnos én nem tudok menni, de sztem van realitása (jövőre ígérem szervezek vmi nagyszabású közös síelést).

medgypeti
2009. febr. 1. 22:38

Én ma kaptam egy nagyon kedvező ajánlatot, így január elején ugye Hochkar (kollégákkal), ezzel viszont nagyjából kimerítem a síelésre szánt szabadságot... Így sajnos én nem tudok menni, de sztem van realitása (jövőre ígérem szervezek vmi nagyszabású közös síelést).

Hát ezt szomorúan hallom.Ha van esetleg érdeklődő akkor én megszervezném a dolgok azért.

ervino
Válasz medgypeti kommentjére
2009. febr. 1. 22:43

Hát ezt szomorúan hallom.Ha van esetleg érdeklődő akkor én megszervezném a dolgok azért.

Másik topikban már írtam régebben, én benne lennék valami ilyenben...

titcar
Válasz ervino kommentjére
2009. febr. 1. 22:49

hm én régebben mindig úgy voltam vele, hogy a hideget alapból nem annyira csipázom, márpedig síelni nem lehet 20 fokban, így aztán sosem érdekelt a dolog, tulajdonképp még fissnek se nevezhetném magam :D de idén valahogy kezd ingerenciám lenni, hogy kipróbáljam, elvégre egyszer élünk vagymi :D

szóval pár sort esetleg arról, hogy mi merre hogyan? gondolom kell léc meg bot meg overál, meg hó meg pálya és lefele kell menni :D (nyílván van mindenhol ilyen oktatás fisseknek jellegű dolog gondolom) vagy valami ilyen "síelés for dummies" jellegű oldal van?

(mondjuk ezen a télen má' énaztán sehova az biztos :D)

bojanika
Válasz titcar kommentjére
2009. febr. 2. 0:04

Nah, nem kis munka volt, de elkészült a beszámolóm a Tauplitz-i kirándulásról!

bojanika
2009. febr. 2. 2:08

Nem csak én jártam a környéken. Aki viszonylag közel, jó áron szeretne síelni, annak egy kis beszámoló - Ausseerland.

KaKAo
2009. márc. 4. 10:38

koralpe

Na akkor Bojanika kérésére egy kis info Koralpe-ről:

Távolság, elhelyezkedés:
A határhoz viszonylag közel van, Graz-tól kb 40-50km, szinte közvetlenül az A2-es mellett. Wolfsberg-süd-nél kell lejönni az autópályáról és onnan kb. egy 15-20 perces út fel a szerpentínen (rossz időben hólánc nélkül nem engednek fel állítólag). Pestről indulva gyakorlatilag végig autópályán lehet menni.

Szállás:
Mi a Feriendorf koralpe-ben szálltunk meg (http://www.koralpe.com/Default2.aspx?LAid=1&SIid=49), ami tényleg méltó a 4*-hoz, 2 fürdő, szauna, szép konyha (mikró,hűtő,mosogatógép,...), padlófűtés, pályaszállás. Reggeli rendelhető. Az egyik piros pálya mellett találhatóak ezek a faházak, viszont ha nincs szerencséd és a pályától "messzebb" lévő faházat kapod akkor kell egy kicsit gyalogolni (bár ha friss hó van akkor az úton le lehet csúszni).
Pinguin hotel is ugyanott található pályaszállás (elvileg ugyanaz a cég üzemelteti), erről nem tudok nyilatkozni,de annyit láttunk,hogy van a hotelből egy hátsó kijárat, ami rögtön a 6-os kék pályára nyílik.:)
Van 3 étterem fenn a szállásoknál, 1 kocsma, 1 intersport kölcsönző, bolt nincs csak lenn Wolfsberg-ben.

Pályák:
Nagyon szépen kezelt, széles pályák, szokásos osztrák minőség, hétközben alig voltak a pályákon...Sajnos egyetlen beüllős felvonó van, de az oda vezető pályák azért délutánra elég buckásak voltak. Viszont a felvonó fűthető és szélvédő plexivel van felszerelve. A többi felvonó csákányos, amik viszonylag gyorsak (csak én nem szeretem ezeket). Egyébként a felvonóknál várakozni 1 percnél többet sosem kellett.
A legfelső pályákról fél karintiát be lehet látni:)

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van kérdés csak bátran, esetleg még képeket is tudok valahova feltölteni ha valakit érdekel.

tentaculata
2009. nov. 2. 17:28

(jövőre ígérem szervezek vmi nagyszabású közös síelést).

Én ezt így akkor behajtanám...

Élő ügyfélszolgálat