Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Minden más > Minden, ami síelés...

bojanika
Válasz want2push kommentjére
2008. febr. 10. 18:05

Üdv itthon! Várom a beszámolót. Remélem egy-két jó fényképed is van! :)

:)

Mivel is kezdjem?
Talán egy linkkel - itt voltunk.
Elsején indultunk (péntek), este 7-kor, s másnap du. 2-re értünk célhoz.
Az utazástól kicsit féltem, mert régen nagyon nehezen viseltem a hosszú buszos ücsörgéseket. Sztem a póker ebben is hasznos tréning volt - igen türelmesen ültem végig a utat.
A társaság: teljesen korrekt brancs volt, sok gond nem volt velük, bár közös programról sem nagyon tudok beszámolni - külön apartmanunk volt a 2 sofőrrel. (ez utóbbi okozott néhány vicces momentumot) :)
A szállás: 4 embernek kicsit szűkös volt a hely, és azt sem mondhatni, hogy szuperül felszerelt, modern kecót kaptunk volna... de ár-érték arányban jobbat nehezen találhattam volna ;)
A pálya: csodálatos és rengeteg. A kéktől a feketéig, mindenféle nehézségű pálya megtalálható, és - a kora délutáni órákig - nagyon jól síelhető.
Ami kicsit furcsa volt, hogy a sítérképen nem voltak számozva a pályák (ez speciel nekem nem okozott gondott, de láttam olyat, aki kapkodta a fejét, hogy akkor most merre is kéne tovacsúszni... ), illetve, hogy a kék pályákon is voltak elég erős szakaszok, míg a pirosnak jelzett pályák is tartalmaztak kezdőknek is egyszerű szakaszokat. (ez persze csak addig volt gond, amíg fel nem fedeztük a terepet, eleinte néhányszor használni kellett a botokat is...)
Vasárnap főként ismerkedtünk csak a pályákkal, hétfőn indult a nagy síelés, akkor viszont 24 órán keresztül esett a hó (cirka 60-80 cm esett, de a csúcson nem egyszer szimplán eltűntünk a hóban). Azonban szerencsések voltunk, hiszen a pályákra ráfért a friss hó, s keddtől pedig olyan időnk volt, hogy kívánni sem lehetett volna jobbat.
Síelhetőség szempontjából mindenkinek ajánlani tudom, mert gyönyörű környéken rengeteg és nagyszerű pályákon lehet tobzódni. Tény ugyanakkor, hogy a 2x18 órás út nem növeli a pálya vonzerejét. (bár autóval sztem 12-13 óra alatt teljesíthető...)

kanrich_
Válasz bojanika kommentjére
2008. febr. 10. 21:29

Naggggggggggggggggyon írigyellek bojanika! A fene egye meg, de jó lett volna ott lenni!
Én nem tudom miért, de ez a síelés olyan, mint egy drog, függőséget okoz, és persze drága.
Épp a napokban beszélgettük, hogy a síelésnél egyéni sportokban egyszerűen nincs jobb sport:
-Állóképességed növeli, nap végére hulla vagy!
-Minden izmodat igénybe veszi!
-Jó levegőn vagy, nem is akármilyen jón!
-Gyönyörű helyen vagy, állandó jelleggel kiváló kilátással...
-És persze rohadtul élvezed!

Köszi a képeket! A harmadikon Te vagy?

ui: Alig várom már a márciust! Végre hosszabb időre megyünk Dachsteinbe!

bojanika
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. febr. 11. 21:32

Köszi a képeket! A harmadikon Te vagy?

Igen. Petra és én. :)

bojanika
2008. febr. 25. 17:13

Kanrich és Want2push! Síelés? Volt hó?

kanrich_
2008. febr. 25. 18:37

Kanrich és Want2push! Síelés? Volt hó?

Na szóval. Kint voltunk ismét 3 napra, ismét Ausztria, és úgy hiszem, hogy nyugat felé fogunk a jövőben is orientálódni.
1. nap Semmering, hogy ne kelljen sokat menni reggel, frankó volt nagyon, a hőmérő kissé 0 felett, a pályák sztem egész jók voltak, lehetett csapatni rendesen.
2. és 3. nap: Prablich, a pályarendszer kb. olyan mint Semmeringen, talán egy picivel kevesebb, de 2 napra tökéletes. Én nem is tudom, mit mondjak, mert az egyik szemem sír, a másik meg nevet, ugyanis szombaton még csak olyan 12-13 fok volt, de vasárnap meg már 15-18 fok még 1800 méteren is (!!!!!). Na gondolhatjátok, hogy hogy nézett ki a pálya ilyen melegben...De. 10 órakor tiszta bucka volt az egész, délután már csak a legelvetemültebbek mentek fel, mert ráadásul a napos oldalon lévő pálya teteje erős piros/fekete volt, és az volt tele nagyon durva buckákkal és vizes hóval...persze mi w2p-al mentünk még ekkor is párat :). Egész büszke vagyunk magukra, esés nélkül abszolváltuk a szakaszokat...
Szóval a hó minőségéről nem is írok többet, ilyen melegben nincs mit csinálni, a pálya olyan, amilyen. Másik oldalról viszont csodaszép idő volt, nem sokon múlt, hogy egy szál pólóban lehessen síelni. Az arcom elég szépen leégett, a nap úgy sütött, hogy csak na! Ja, és olyan szép a kilátás a Prablich-i pálya tetejéről, hogy azt meg kell csodálni!
Ja, hazafeléúton bad beat:
A szélvédőmet most cserélték ki, kb olyan egy hete van az autón, vadiúj volt. Még dicsekedtem is vele, hogy milyen szép :) Hazafelé persze egy előttem lévő autó felnyomott egy követ és ismét megrepedt. LOL! Hihetetlen, szegény w2p vagy 150 km-en keresztül hallgatta a szitkozódásomat, hogy ilyen nincs!!!!!!!!!!!!!!

ui: csináltunk pár képet, fel is tenném, de még sajna nincs a gépemen :(

bojanika
2008. febr. 25. 21:36

Pedig tényleg szép volt az új szélvédő... A biztosítónál mit fognak szólni, vajh? Hetente szponzorálnak egy szélvédőt. :(

kanrich_
2008. febr. 26. 11:35

OFF

Pedig tényleg szép volt az új szélvédő... A biztosítónál mit fognak szólni, vajh? Hetente szponzorálnak egy szélvédőt. :(

Nem tudom, nekem is ez jutott az eszembe legelőször...Azt hiszik majd, hogy csalok, vagy mittudomén. Egyébként az egy héttel ezelőtti cserét még ki sem fizették elvileg...
Szerintem most várok vagy két hónapot, aztán utána jelentem be.

papacsa
2008. febr. 26. 11:44

Mi van, mi van Kanrich_ új iparág felé tekint, a póker helyett szélvédő tesztelő kisiparos lesz belőle. Hát hiába jól sikerült a teszt!

Ah szóval így nem kell levakarni az osztrák és magyar autópálya matricát, kanrich_ így is meglehet oldani szélvédő cserével! :D

kanrich_
Válasz papacsa kommentjére
2008. febr. 26. 11:54

Mi van, mi van Kanrich_ új iparág felé tekint, a póker helyett szélvédő tesztelő kisiparos lesz belőle. Hát hiába jól sikerült a teszt!

Ah szóval így nem kell levakarni az osztrák és magyar autópálya matricát, kanrich_ így is meglehet oldani szélvédő cserével! :D

Naja, azért ez nemgyenge bad beat, ha belegondolsz. Az előző csere 140ezer volt, aminek ugyan csak a 10%-át kellett fizetnem, de el kell vinni a kocsit, ott kell hagyni egy teljes napra, ergó rohadt sok idő, papírmunka megy rá, meg persze pénz is....

Ki más is lehet az a looser, akinek pár nappal a csere után újra megreped a szélvédője??????????????????? Persze, hogy én. LOL

kanrich_
2008. márc. 12. 22:13

Na ezt a topikot még egy kicsit életben kell tartani!!! :D

Most értünk haza Dachstein-ből és csodálatos élményben volt részünk! 175 km-es pályarendszer, minden ami szem-szájnak ingere, az itt megvolt. Én ezt a síterepet csak ajánlani tudom mindenkinek! A pályák 99%-a hóágyúzott, és még most márciusban is minden pálya nyitva volt, a hó teljesen jó minőségű! A pályarendszer ráadásul viszonylag közel is van, hiszen csak 500km-t kell menni, nagyrészt autópályán!
Bár nagyobb részt piros pályák vannak, a teljesen kezdők is bőven megtalálhatják itt számításukat!

Ami minket illet, az első 3 nap csodálatos pályákat fogtunk ki, az idő is gyönyörű volt, sütött a nap ezerrel! A negyedik nap (tegnap előtt) arra ébredtünk, hogy zuhogott a hó, így friss hóban tudtunk síelni, ami ugye azt jelentette, hogy a pályák lassúvá váltak...ígyhát nem is a pályán mentünk, hanem inkább a pályán kívül...zömmel a felvonók alatt, de az erdei szakaszok és a fekete pálya melletti, lavinaveszélyes táblával jelzett szűzhavas terület sem maradhatott ki dzsairosz snowboard-oktató barátunk tanácsára :D (remélem azért nem azt oktatja, hogy ilyen helyekre kell menni :D)
Az utolsó mai nap sajnos kissé csúnyán kezdődött, mert esett az eső...a pályák így rossz minőségűvé és latyakossá váltak, de nem ez fog megmaradni bennünk, hanem az előző napok!

Hacsak tehetitek, próbáljátok ki ezt a pályarendszert!!! Ez a topik pedig, ha most el is fog talán süllyedni sajnos egy időre, november tájékán remélem újra életre kap majd!

Élő ügyfélszolgálat